Pályázati elemek

uj_magyarorszag_120x240_log

Köszöntő

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm Önt a Szolnoki Főiskola „Munkaerő-piaci alkalmazkodás fejlesztése" alprojekt portálján, amelyet a TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-19 azonosítószámú „Munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szolnoki Főiskolán" EU pályázat keretében fejlesztettünk ki.

Intézményünk célul tűzte ki a munkaerő-piaci elvárásokhoz igazodó és együttműködésen alapuló képzési szerkezet kialakítását, az oktatás gyakorlatorientációjának javítását, valamint a főiskola szolgáltatási tevékenységének fejlesztését Közép és Kelet-Magyarország térségben.

Ennek megvalósítása érdekében kiterjedt szekunder és primer kutatást folytatunk, feltárjuk a munkáltatók keresletét, kompetencia-elvárásait és képzéseinkről alkotott véleményét, valamint elemezzük a versenytársak kínálatát. A térség kiemelt munkaerő- és képzéspiaci szereplőivel együttműködést alakítunk ki (Paktum), valamint létrehozzunk a Kompetencia Tanácsot, amely a képzéskorszerűsítés szakmai fórumaként működik.

Többszintű szakmai gyakorlati rendszert alakítunk ki, amelynek során új elvek alapján működő gyakorlóhelyi hálózatot hozunk létre. A szervezetekkel történő együttműködés eredményeként a hallgatók számára lehetővé válik, hogy hazai és multinacionális vállalkozásoknál, bázis gyakorlóhelyeken és a főiskola korszerűen felszerelt szaklaborjaiban szerezzenek gyakorlatot.

A Szolnoki Főiskola a térség lakosságának, vállalkozásainak és képzéssel foglalkozó szervezeteinek speciális szolgáltatásokat nyújt, ezen kívül Tudásközpontot és Kreditvalidációs Fórumot működtet.
Reméljük, hogy Ön rendszeres Látogatóként jól tudja majd hasznosítani a portálon található információkat, képzési adatbázisunk felkelti érdeklődését és igénybe fogja venni szolgáltatásainkat is.
Tisztelettel:

Dr. Pénzes Ibolya Rózsa Ph.D
Akkreditációs és képzésfejlesztési rektorhelyettes
Alprojekt vezető